9 eilanden

Alle eilanden in een notedop en de combinatiemogelijkheden voor een eilandencombinatie.
Combineer een eiland met internationale vluchten en een kleiner eiland en vraag ons met uw accommodatiekeuze uit de brochure voor een offerte.

São Vicente

Het muzikale eiland en geboorteplaats van morna zangeres Cesaria Evora. Het havenstadje Mindelo heeft tal van leuke restaurantjes en uitgaansmogelijkheden. Op het eiland zijn een paar stranden, met nog maar weinig accommodaties, want São Vicente is authentiek en niet toeristisch. Vlieg direct naar dit eiland. (brochure pagina 6 t/m 9)
Kaap Verdie, Cabo Verde, KaapVerdie, Kaap Verdische eilanden. 13-06-2013.Sao Vicente, 
foto: Michael Kooren/Utrecht.
Vallei van Paúl (Santo Antão)

Santo Antão

Het meest groene eiland met indrukwekkende vergezichten, kleine dromerige plaatsjes in valleien of langs de kust. Dit eiland is ideaal om te wandelen. Santo Antão is uitsluitend bereikbaar per ferry vanaf São Vicente.
(brochure pagina 10 t/m 15)

São Nicolau

Een bergachtig en authentiek eiland waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben, ideaal voor wandelaars. Luxe vind je er niet, wel eenvoudige pensions, ezels met waterkruiken en vriendelijke mensen. Naar São Nicolau wordt één keer per week vanuit Sal en Praia gevlogen, in de zomer maanden ook vanaf São Vicente.
(brochure pagina 16 en 17)

DCIM100MEDIADJI_0111.JPG
Cidade Velha, ofwel de oude hoofdstad (Santiago)

Santiago

Het meest Afrikaanse eiland met de hoofdstad Praia, maar ook het meest afwisselende eiland, ideaal om een verblijf te verdelen over verschillende locaties, in de pittoreske oude hoofdstad, de bergen of het plaatsje Tarrafal in het noorden dat aan een romantische baai met een palmenstrand ligt. Internationaal uitsluitend bereikbaar via Lissabon, een mooie gelegenheid uw reis te onderbreken voor een paar dagen in deze metropool.
(brochure pagina 18 t/m 23)

Fogo

Het eiland met de vulkaan die een aantal jaren terug nog tot uitbarsting kwam. Verblijf in het stadje São Filipe en maak een mooie dagexcursie naar het vulkaandorp Chã das Caldeiras.
Fogo is bereikbaar per vliegtuig vanaf Praia en soms met overstap vanaf Sal.
(brochure pagina 24 t/m 26)

Fajã d’Agua (Brava)

Brava

Is per ferry bereikbaar vanaf Praia of Fogo. De infrastructuur laat nog te wensen over en de keuze aan restaurantjes op het eiland is beperkt, maar daar staat een verblijf op het meest ongerepte eiland tegenover. De bloemenpracht en de baai van Fajã d’Agua zijn de speerpunten van dit eiland.
(brochure pagina 27)

Maio

We tippen Maio al langer voor een strandvakantie en wel voor degenen die van exclusiviteit en rust houden. Maio is goed te combineren met een verblijf op Santiago.
(brochure pagina 28)

Vila do Maio (Maio)
Strand bij Santa Maria (Ilha do Sal)

Ilha do Sal

Is het eiland van de zoutwinning, maar ook van het parelwitte strand. Sal is toeristisch goed ontwikkeld. We selecteerden uitsluitend gunstig gelegen accommodaties ten opzichte van het strand en het vissersdorpje Santa Maria met tal van restaurantjes. Sal biedt veel watersportmogelijkheden. Vlieg direct naar dit eiland.
(brochure pagina 29 t/m 33)

Boavista

Heeft prachtige stranden en een aantrekkelijk plaatsje Sal Rei, gelegen in een baai. Het plaatsje is minder toeristisch in vergelijking met Santa Maria op Sal. Het eiland is wat glooiend en kent prachtige duinlandschappen. Vlieg direct naar dit eiland.
(brochure pagina 34 t/m 35)

Kaap Verdië, Cabo Verde, Boa Vista. June 2013.
foto's Michael Kooren/Utrecht.
www.koorenphoto.nl

Offerte aanvragen